Ce piese auto trebuiesc analizate la o masina second hand?

Datorita faptului ca automobilele moderne sunt computerizate, cu ajutorul unui tester de diagnosticare a bordului putem afla multe informatii cu privire la starea de functionare a unui automobil second-hand. Acest aparat poate arata orice informatie importanta despre orice automobil fabricat intre anii 1996 si pana in prezent. Daca nu detineti un tester auto, puteti sa vizitati un service auto pentru a face un test rapid. Insa trebuie sa stici ca acest aparat nu va poate ajuta si atunci cand vreti sa verificati anumite piese auto.

Orice masina are o computerizata detine o intrare pentru un astfel de dispozitiv la care va puteti conecta extrem de simplu. Tot ce trebuie sa faceti este sa conectati testerul la masina si apoi sa porniti motorul. Primul lucru pe care trebuie sa-l indepliniti dupa ce ati pornit motorul este sa apasati pe butonul de citire a codurilor atunci cand testerul indica acest lucru. Daca aparatul nu gaseste nici un fel de cod, nu trebuie sa impacientati, acesta este un semn bun. Daca ar fi aparut vreun cod, atunci masina ar fi avut probleme.

Urmatorul pas este sa verificati monitorul de condecere al vehiculului. Aparatul va va indica daca exista sau nu vreo problema cu acest monitor. Daca apelati la un service auto, puteti sa faceti o mica analiza a intregului autovehicul, avand in vedere ca multe piese auto Mercedes, Opel sau BMW pot avea probleme fara sa afecteze functionalitatea masinii. Avand in vedere ca proprietarii pot reseta cu usurinta aceste monitoare de control, trebuie sa efectuati acest test in prezenta unui profesionist pentru a va asigura ca nu vor exista nici un fel de probleme.

Dupa ce ati terminat cu partea computerizata a automobilului, urmatorul pas consta in pozitionarea automobilului pe o suprafata dreapta pentru a verifica partea de jos a acestuia. Uitati-va cu atentie dupa orice scurgere de ulei ce ar putea afecta structura vehiculului. Daca nu ati obsevat nici o scurgere, nu inseamna neaparat ca masina nu are nici o problme, de aceea trebuie sa va uitati mai atent folosind un cric. Odata ce pozitionarea masinii va permite, analizati fiecare dintre piesele auto incorporate in partea de jos a masinii.

Verificati cu atentie teava de esapament si asigurati-va ca nu are nici o crapatura. Dupa cum stim uleiul, placutele de frana si antigelul trebuie schimbate la anumite perioade de time, iar cand doriti sa achizitionati o masina second-hand este foarte important sa detineti informatii legate de starea acestor componente si piese auto.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu