Accesoriile auto – necesitate sau moft

O intrebare buna dupa parerea mea… accesoriile auto sunt o necesitate, sau un moft?
Un accesoriu de interior foarte util de care aveam nevoie pentru ca cele vechi erau foarte uzate a fost tavitele pentru portbagaj. Am fost foarte atent la alegerea acestor tavite pentru portbagaj pentru ca am primit cateva sfaturi utile pe un site ce comercializeaza astfel de accesorii auto pentru interior. Pe acel site, www.auto-on.ro erau 2 tipuri de tavite portbagaj: cele clasice si cele premium . Oricare produs l-as fi ales, mi-a fost recomandat ca tot timpul sa ma uit la materialul din care aceste accesorii sunt realizate. 

Cele confectionate din cauciuc au un foarte mare dezavantaj, mai exact dupa o perioada de folosire prind un miros urat, iar astfel in toata masina va persista acel miros de la tavita din portbagaj. Astfel, mi-au fost recomandate tavitele pentru portbagaj realizate dintr-un material plastic special, flexibil si durabil, care rezilta atat la temperaturile scazute idn timpul iernii, cat si la temperaturile foarte ridicate care se inregistreaza in Romania in timpul verii.

Fie ca optezi pentru tavite portbagaj clasice sau tavite portbagaj premium, acestea trebuie sa aiba o margine de protective. Aproape toate modelele de tavite au aceasta margine de protective, dar se gasesc modele si fara aceasta margine de protectie. In cazul in care pe tavita curge lichid sau mizerie, aceste margini protejeaza excellent masina. Un alt aspect foarte important a fost faptul ca orice tavita trebuie sa fie prevazuta cu o zona speciala pentru a preveni alunecarea. Este foarte incomfortabil ca zilnic sa stai sis a aranjezi tavita pentru ca aceasta in timpul deplasarii aluneca si se plimba prin portbagaj.

Tavitele pentru portbagaj premium au un avantaj prin faptul ca au un mod special prin  care bagajele sunt impiedicate sa alunece. Durabilitatea acestor tavite pentru portbagaj este foarte mare in cazul ambelor produse, iar protectia portbagajului este realizata perfect atat de tavitele clasice cat si de tavitele primium. Ca si pret diferenta nu este foarte mare, dar totusi se vede in buzunar.
Orice masina trebuie protejata cu astfel de accesorii auto, iar eu aceste tavite pentru portbagaj nu le consider un moft, ci mai degraba o necesitate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu